Over Rikkoert

"We maken de mooiste herinneringen"

Onze ambachtslieden: vakkundige uurwerkmakers, zilver- en goudsmeden. Met hun finesse, gereedschap, creativiteit, scherpe oog voor detail zijn ze al sinds jaar en dag in staat de mooiste juwelen te maken, de meest bijzondere zilveren voorwerpen te vervaardigen en complexe uurwerken te repareren. Dat gebeurde vroeger al door middel van vakmanschap en innovatieve methodes. Die inventiviteit kent zijn oorsprong in de rijke historie die ons familiebedrijf al sinds 1876 kent.

Rikkoert Juweliers Historie

Onze vakmensen van toen waren hun tijd dan ook ver vooruit door het maken van exclusieve en soms gewaagde creaties en ontwerpen. Met eenzelfde toewijding gaan wij verder. Want vandaag de dag kan een modern juweliershuis natuurlijk niet zonder een atelier, winkel en digitale etalage. Ondanks dat het werk van de juwelier de afgelopen eeuw behoorlijk is veranderd, staat het ambacht bij ons nog steeds centraal.


Onze unieke collecties bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden en onze verkoopadviseurs staan voor je klaar met passend advies. Het maakt niet uit of het nu een zilver of goud sieraad, horloge, zilver voorwerp, trouwring of klok is: wij denken met je mee over wat bij jou past. Zo maken we je garderobe of jouw bijzondere moment nog mooier.

Want de mooiste dingen ontstaan niet zomaar. Elk sieraad of antiek zilveren object heeft een eigen uniek verhaal te vertellen. Een verhaal dat persoonlijk raakt. Een herinnering die het altijd met zich meedraagt. Zo voegen we nog meer betekenis toe: Samen maken we ze uniek, persoonlijk en van onschatbare waarde. Dat is de kracht van ons vak. En omdat het zo waardevol is zorgen we er ook voor dat het jarenlang mooi is en blijft werken.


We schuwen de traditie niet. Integendeel: De rijke geschiedenis van zilver in Schoonhoven staat aan de wieg van ons bestaan. Door de Zilverstad als oorsprong voelen wij ons ook medeverantwoordelijk voor het in stand houden van het Schoonhovens erfgoed. Wij zijn trots op ons Silverhuys met een uitgebreide zilvercollectie en het EDELambachtshuys met onze privécollectie van 3-eeuwen antiek Schoonhovens zilver. De liefde voor zilver hebben we ook op andere plekken voortgezet. In 1984 hebben we een tweede winkel in Lekkerkerk geopend, waar we met dezelfde passie en kennis voor je klaarstaan.

Door net als vroeger ambachtelijk juwelierswerk te blijven maken met de huidige en moderne middelen, zijn wij klaar voor de komende generatie. We werken met dezelfde bevlogenheid voor het vak en met respect voor het ambacht. Vanzelfsprekend houden we de kwaliteit hoog, want dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Die passie motiveert ons om het elke dag een beetje beter te doen.

"We maken de mooiste herinneringen"

"De grootste juweliers collectie van NL"

INMIDDELS ZIJN WIJ UITGEGROEID TOT EEN UNIEK JUWELIERSBEDRIJF MET ZES SPECIAALZAKEN OP TWEE LOCATIES. DEZE ZIJN GEVESTIGD IN ZES OUD HOLLANDSE GRACHTENPANDEN EN EEN VOORMALIGE SYNAGOGE AAN DE HAVEN 1-13 IN SCHOONHOVEN EN AAN DE BURGEMEESTER ROOSSTRAAT 22 IN LEKKERKERK

 • Rikkoert Schoonhovens Juweliershuys

  Modieuze en exclusieve collectie gouden sieraden en horloges
  Openingstijden
  Maandag13:00 - 17:30
  Dinsdag09:00 - 18:00
  Woensdag09:00 - 18:00
  Donderdag09:00 - 18:00
  Vrijdag09:00 - 21:00
  Zaterdag09:00 - 17:00
  ZondagGESLOTEN

Rikkoert Historie

2019

Opening – Vernieuwde winkels Silverhuys + uitbreiding trouwringengalerie

Schoonhoven

De meest recente ontwikkeling is de verbouwing van het Silverhuys op Haven 1 en 3. Het volledig nieuwe interieur gericht op beleving, ervaren van het ambacht en het centraal stellen van het zilverwerk en de bijzondere sieraden geeft nieuw elan aan ons totale gezicht. Tevens werd de trouwringengalerie verder uitgebreid, zodat meer collecties op een betere manier gepresenteerd kunnen worden.

2016

Jubileum 140 jaar Rikkoert Juweliers

Schoonhoven

Het 140 jarig bestaan werd in 2016 gevierd met alle medewerkers en klanten. Deze mijlpaal was uniek en geeft gepaste trots. De bijzondere lange periode bevestigd het bestaansrecht van ons familiebedrijf.