We maken de mooiste herinneringen

Sinds 1876

   

Vakmanschap sinds 1876

Onze ambachtslieden: vakkundige uurwerkmakers, zilver- en goudsmeden. Met hun finesse, gereedschap, creativiteit, scherpe oog voor detail zijn ze al sinds jaar en dag in staat de mooiste juwelen te maken, de meest bijzondere zilveren voorwerpen te vervaardigen en complexe uurwerken te repareren. Dat gebeurde vroeger al door middel van vakmanschap en innovatieve methodes. Die inventiviteit kent zijn oorsprong in de rijke historie die ons familiebedrijf al sinds 1876 kent.

   

Met passie voor het vak

Onze vakmensen van toen waren hun tijd dan ook ver vooruit door het maken van exclusieve en soms gewaagde creaties en ontwerpen. Met eenzelfde toewijding gaan wij verder. Want vandaag de dag kan een modern juweliershuis natuurlijk niet zonder een atelier, winkel en digitale etalage. Ondanks dat het werk van de juwelier de afgelopen eeuw behoorlijk is veranderd, staat het ambacht bij ons nog steeds centraal.

   

Een uniek sieraad wat bij jou past

Onze unieke collecties bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden en onze verkoopadviseurs staan voor je klaar met passend advies. Het maakt niet uit of het nu een zilver of goud sieraad, horloge, zilver voorwerp, trouwring of klok is: wij denken met je mee over wat bij jou past. Zo maken we je garderobe of jouw bijzondere moment nog mooier.

  

Een waardevol sieraad

Want de mooiste dingen ontstaan niet zomaar. Elk sieraad of antiek zilveren object heeft een eigen uniek verhaal te vertellen. Een verhaal dat persoonlijk raakt. Een herinnering die het altijd met zich meedraagt. Zo voegen we nog meer betekenis toe: Samen maken we ze uniek, persoonlijk en van onschatbare waarde. Dat is de kracht van ons vak. En omdat het zo waardevol is zorgen we er ook voor dat het jarenlang mooi is en blijft werken.

  

Liefde voor zilver

We schuwen de traditie niet. Integendeel: De rijke geschiedenis van zilver in Schoonhoven staat aan de wieg van ons bestaan. Door de Zilverstad als oorsprong voelen wij ons ook medeverantwoordelijk voor het in stand houden van het Schoonhovens erfgoed. Wij zijn trots op ons Silverhuys met een uitgebreide zilvercollectie en het EDELambachtshuys met onze privécollectie van 3-eeuwen antiek Schoonhovens zilver. De liefde voor zilver hebben we ook op andere plekken voortgezet. In 1984 hebben we een tweede winkel in Lekkerkerk geopend, waar we met dezelfde passie en kennis voor je klaarstaan.

 

Door net als vroeger ambachtelijk juwelierswerk te blijven maken met de huidige en moderne middelen, zijn wij klaar voor de komende generatie. We werken met dezelfde bevlogenheid voor het vak en met respect voor het ambacht. Vanzelfsprekend houden we de kwaliteit hoog, want dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Die passie motiveert ons om het elke dag een beetje beter te doen.

Rikkoert Juweliers
   

De grootste juwelier collectie van Nederland


Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een uniek juweliersbedrijf met zes speciaalzaken op twee locaties. Deze zijn gevestigd in zes Oud-Hollandse grachtenpanden en een voormalige synagoge aan de haven 1-13 in Schoonhoven en aan de Burgemeester Roosstraat 22 in Lekkerkerk.

SILVERHUYS
SILVERHUYS
Schoonhoven
JUWELIERSHUYS
JUWELIERSHUYS
Schoonhoven
KLOKKENHUYS
KLOKKENHUYS
Schoonhoven
EDELAMBACHTSHUYS
EDELAMBACHTSHUYS
Schoonhoven
RIKKOERT JUWELIERS
RIKKOERT JUWELIERS
Lekkerkerk
ATELIER
ATELIER
Schoonhoven + Lekkerkerk