Hofleverancier

Hofleveranciers zijn er in verschillende soorten en maten. Wij zijn trots dat wij behoren tot de selectieve groep Hofleveranciers die ook écht aan het Koninklijk Huis hebben mogen leveren.

  

De koninklijke beschikking

Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan Nederlandse ondernemingen van kleine en middelgrote omvang. Deze ondernemingen moeten een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. Daarnaast moeten bedrijven minimaal honderd jaar bestaan en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag zijn.

   

Terug in de tijd

Rikkoert Juweliers is begonnen in 1876 met de combinatie van een winkel met werkplaats en atelier. Daarvoor was de familie al actief als goud- en zilversmeden, maar in dat jaar werd besloten een eigen winkel te openen om klanten zelf te kunnen ontvangen. In de ruim 140 jaar dat Rikkoert Juweliers bestaat, is er veel veranderd. Zo kwamen er nieuwe (online) winkels, andere technieken en verbeterde gereedschappen. Wel is het vakmanschap en de kennis gebleven en alleen maar verder gegroeid. Dit is de kracht die ons vandaag de dag onderscheid.

 

Rikkoert Juwelier hofleverancier

Als familiebedrijf ontvingen wij het predicaat bij het 120-jarig bestaan van de zaak. Bij de aanvraag was de 4e generatie, Jan Hendrik Rikkoert, betrokken. De huidige 5e generatie volgde het proces van een afstand, maar vandaag de dag weten wij als bedrijf maar al te goed wat het voor het bedrijf en de klanten betekent. Wij zien het predictaat als waardering voor ons bedrijf en een stimulans om de onderneming nog verder door te ontwikkelen. Het onderstreept het unieke karakter van het familiebedrijf binnen de branche in combinatie met een hoog kwaliteits- en service niveau, expertise en vakmanschap.

Échte levering?

Het predicaat Hofleverancier heeft extra inhoud doordat we diverse leveringen aan ons koningshuis mochten doen. Eén daarvan is de hand gesmede kikkerschaal die in ons Schoonhovens zilversmidsatelier is vervaardigd. Deze schaal staat bekend als icoon van de Schoonhovense zilversmeedkunst. De kikkerschaal is weggegeven door de toenmalige regering als 25-jarig huwelijkscadeau aan Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven.
De band met de Oranjes gaat al lang terug. Het dateert al uit de tweede helft van de vorige eeuw. Sinds die tijd leveren wij geschenken bij bijzondere gelegenheden als huwelijken, geboortes en feesten.

Wat betekent dit voor onze klanten

Wij horen vaak van klanten in onze winkel dat het bijdraagt aan hun vertrouwen in ons. Het is een anker, helemaal voor iemand die de eerste keer binnenkomt. Het wapenschild hangt ook niet voor niets aan de gevel. Wij vinden het een eer om te leveren aan het Koninklijk Huis, maar het is niet zo dat het goud en zilver voor de koning twee keer zo hard moet glimmen.