Atelier

Van sieraad tot horloge en van klok tot zilveren voorwerp

Rikkoert juweliers beschikt als één van de weinige bedrijven in zijn soort over zowel een eigen goud- en zilversmidsatelier als ook een uurwerkmakersatelier. Op deze manier bieden wij u een extra service, aangezien iedere reparatie op elk gebied gerealiseerd kan worden. Door te blijven investeren in vakkundig personeel, gereedschap en machines, kunnen wij iedere reparatie blijven uitvoeren in een realistisch reparatietermijn.

Onze goud- en zilversmeden

De goud- en zilversmeden zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van speciale opdrachten, reparaties en restauraties aan sieraden zilveren artikelen zoals bestekdelen en kinderschoentjes te verzilveren, zilveren voorwerpen en andere metalen voorwerpen. Daarnaast is het mogelijk om vergulden of te verbronzen.

De zilversmeden richten zich op het grote reparatiewerk en de nieuwe opdrachten. Onze edelsmeden maken speciale opdrachten in opdracht van bedrijven of als cadeau aan het koningshuis. Een voorbeeld is de kikkerschaal, die uit één zilveren plaat is gesmeden, en cadeau is gegeven aan H.K.H. Prinses Margriet & Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. 

Dit kenmerkt onder andere het hofleverancierschap van het bedrijf. Verder hebben wij voor meerdere gerenommeerde bedrijven als Nestle, Sensodyne en IHC Merwede diverse zilveren voorwerpen gerealiseerd.

De goudsmeden focussen zich op het kleinere werk. Dit betekent vaak het repareren van ieder type sieraad of het vervaardigen van een totaal nieuw sieraad. De mogelijkheden lopen uiteen van ringen tot colliers en van armbanden tot hangers in iedere stijl. Wij kunnen dit vervaardigen en repareren in goud en zilver. 

Goud- en Zilversmidsgilde St. Eloy

Het gilde werd heropgericht in 1988 en telt zo'n veertig leden en heeft als doel de promotie van Schoonhoven als "Zilverstad". Daarnaast geeft het St. Eloy gilde een waarborg op kwaliteit en originaliteit van het Schoonhovense product.

Dit wordt gegarandeerd door het afslaan van het St-Eloy gildeteken naast de officiële waarborgtekens voor goud en zilver. Dit teken bestaat uit het stadswapen van Schoonhoven met de 4 leeuwen en de letter M van de "Meesterstad" Schoonhoven. Kwaliteit, vakmanschap en vormgeving zijn binnen ons bedrijf zeer belangrijk, vandaar dat wij vanaf het allereerste begin lid zijn van het gilde St. Eloy.

Kwaliteit en originaliteit van het Schoonhovense product wordt gegarandeerd door het afslaan van het St-Eloy gildeteken naast de officiële waarborgtekens voor goud en zilver. Dit teken bestaat uit het stadswapen van Schoonhoven met de vier leeuwen en de letter M van de "Meesterstad" Schoonhoven. Kwaliteit, vakmanschap en vormgeving zijn binnen ons bedrijf zeer belangrijk. Vandaar dat wij vanaf het allereerste begin lid zijn van het gilde St. Eloy. 

Metaliseren; het verbronzen, verzilveren of goud vergulden van bijzondere voorwerpen

Wilt u bepaalde voorwerpen metaliseren dan is dat mogelijk bij Rikkoert Juweliers. Verbronzen, verzilveren of goud vergulden alles is mogelijk. De voorwerpen worden als eerste zwaar gemetaliseerd en worden naar wens verbronsd, verzilverd of goud verguld. Dit wordt uitgevoerd in een zeer zware kwaliteit dat uitermate geschikt is om te laten graveren.

Zoals eerder genoemd zijn bijna alle voorwerpen te metaliseren, zoals bijvoorbeeld een navelklem, een speen, een bloem, kinderschoenen, etc. Bent u benieuwd of een bepaald voorwerp te melatiseren is, neem dan contact op via klantenservice@rikkoert.nl.

De richtprijs hangt af van de grootte van het voorwerp en zal per voorwerp bepaald moeten worden. Wilt u een afspraak maken voor het metaliseren van uw voorwerp, dan kunt u contact opnemen via de mail of telefoon: klantenservice@rikkoert.nl / 0182-382651

Voor kinderschoenen tot en met maat 20 worden de volgende prijzen gehanteerd.
Verbronzen: vanaf €90,-
Verzilveren: vanaf €95,-
Goud vergulden: Volgens prijsopgave

Enkele voorbeelden:

Uurwerkmakers voor ieder type uurwerk of barometer

Ieder uurwerk en elke barometer is bij ons aan het goede adres wat betreft reparatie. Onze uurwerkmakers voeren het onderhoud en de reparaties uit aan allerlei type klokken en horloges. Zowel moderne als antieke uurwerken kunnen door ons worden hersteld. Indien nodig kunnen wij uw klok in onze wekelijkse route meenemen en bezorgen om het volledig aan de muur te komen bevestigen.

Daarnaast kan het voorkomen dat er problemen ontstaan met de barometers. Zo kan het kwik met de vloeistof gemengd worden of een buis kan breken. Ook dit soort reparaties kunnen hersteld worden, zodat het meetinstrument weer geheel in tact is en zijn werk kan doen.

Voor meer informatie over zowel onze edelsmeden als onze uurwerkmakers kunt u telefonisch contact opnemen met 0182-382651.