Trouwringen

Als trouwringenspecialist met zowel in Schoonhoven als Lekkerkerk een speciale trouwringengalerie, bieden wij u de mogelijkheid om in een bijzondere sfeer en met een vakkundig en eerlijk advies uw trouwringen uit te kiezen. Trouwen is toch één van de bijzonderste momenten in uw leven. De blijvende bevestiging van uw liefde zijn de trouwringen die u gaat dragen.

In Schoonhoven, de goud- en zilverstad van Nederland, hebben wij een unieke monumentale trouwringengalerie waar u geheel naar eigen wens onze unieke collecties kunt bekijken. In Lekkerkerk hebben wij een vergelijkbare collectie, waar u in een mooie omgeving en in de juiste sfeer alle merken kunt bekijken.

Naast de vele verschillende collecties van de verschillende merken zijn wij ook onderscheidend door het unieke trouwringdesigner programma van Acredo en onze eigen Rikkoert Ringen. Met het designprogramma bent u zelf in staat uw trouwringen met voegen, oppervlaktebewerking, en diamantzettingen te verrijken of de indeling te veranderen. 

Onze eigen collectie Rikkoert Ringen onderscheidt zich door de unieke ontwerpen en doordat u de voordeligste ring gratis ontvangt.

Acredo: Rikkoert Juweliers behoort tot de elf Nederlandse juweliers die middels het unieke Acredo configuratieprogramma elk idee werkelijkheid maken op het gebied van trouwringen. Door de diversiteit in de Acredo collectie, kunt u zich laten inspireren. Bij ons in de winkel, maar ook thuis op de bank, kunt u met eigen inspiratie een kwalitatieve, elegante en bovenal exclusieve droomring ontwerpen.

Aller Spanninga: Eén van onze merken is het Nederlandse merk Aller Spanninga. Met meer dan 150 jaar ervaring in “het gouden ambacht” is dit trouwringenmerk uitgegroeid tot Nederlands enige, oudste en grootste trouwringenatelier van Nederland. De collectie van Aller Spanninga wordt ontworpen met het oog voor trends, mode en innovatie. De liefde en passie van de makers en ontwerpers voor het vak is terug te zien in de topkwaliteit van de trouwringen.

Angeli di Bosca: De ringen van Angeli di Bosca worden vervaardigd in het wereldcentrum van de diamant, Antwerpen. In 2005 is het bedrijf verder gegaan onder de naam Angeli di Bosca, wat voorheen Desiree genaamd was. Bijzonder aan deze trouwringen is dat de ringen met gerecycled materiaal worden gemaakt. Oude juwelen en edelmetaal worden omgezet tot zuivere grondstoffen en legeringen, waar trouwringen van worden vervaardigd. Daarnaast worden de ringen met perfectie afgewerkt en is er een buitengewoon oog voor detail, wat gelijk opvalt als je een blik op de Angeli di Bosca trouwringen werpt.

Fjory: Fjory ringen komen van Hollandse bodem en worden gemaakt volgens een speciale techniek. De trouwringen zijn aan de buitenzijde in 14 karaats goud uitgevoerd en de binnenzijde is voorzien van een hoogwaardige zilveren kern. De ringen kunnen in witgoud, geelgoud en roségoud geleverd worden en er kunnen diamanten in verschillende zet- en slijpvormen vervaardigd worden. De ringen zijn strak afgewerkt en ogen modieus en tegelijkertijd klassiek.

Golden Fingerprint: De ringen van Golden Fingerprint zijn voorzien van een vingerafdruk, waardoor de ringen een persoonlijke waarde krijgen. Door deze afdruk te verwerken in de ringen is het mogelijk voor altijd iets bij je te kunnen dragen dat je herinnert aan je geliefde. Naast een vingerafdruk kan er ook een handgeschreven tekst of een foto geplaatst worden door middel van de lasertechniek. De trouwringen worden in 14 karaat geel en/of wit goud vervaardigd.

Insignety: Als Rikkoert Juweliers zijn wij de trotse dealer van het trouwringenmerk Insignety. U heeft bij ons de mogelijkheid om middels dit programma uw eigen trouwringen met een persoonlijke touch te ontwerpen. U kunt uw eigen hartslag verwerken in de ring door de hartslag op te nemen en te laten vereeuwigen in de binnen- of buitenzijde van de ring.

Met één van onze gespecialiseerde medewerkers bepaald u eerste de vorm, de dikte, het materiaal en de afwerking van de ring. Vervolgens wordt de hartslag gemeten en het mooiste moment van deze meting kan worden verwerkt in de ring. Dit kan het moment zijn dat u elkaar in de ogen kijkt of dat u wat liefs tegen elkaar zegt.

La Niki: Het familiebedrijf La Niki is gevestigd in de zilverstad Schoonhoven. Dit merk onderscheidt zich in zilveren ringen met zirkonia’s of met echte diamant. De ringen van La Niki zijn gemaakt door edelsmeden, welke in eigentijds design zijn ontworpen. De ringen kunnen worden gedragen als vriendschapsringen, maar ook heel goed als trouwringen.

Liesbeth Busman: Sinds kort hebben wij trouwringen van Liesbeth Busman in onze collectie. Voor Liesbeth Busman is de natuur een grote bron van inspiratie ‘Natuur is nooit hetzelfde, maar toch is het tijdloos’. De trouwringen worden gemaakt van recycled zilver en goud en tevens kunnen de ringen van Fairtrade goud worden gemaakt. De ringen zijn verkrijgbaar in 14 en 18 karaat witgoud, geelgoud, roségoud, roodgoud, palladium en zilver. Daarnaast zijn de trouwringen ook leverbaar in speciaal ontwikkelde -nature- legeringen.

Rikkoert Ringen: Onze ervaring met klantenwensen en trouwringencollecties hebben geleid tot de introductie van een unieke collectie trouwringen. Met een collectie van meer dan 330 modellen met een prachtige en onderscheidende vormgeving biedt ons eigen merk extra exclusiviteit. Daarnaast ontvangt u de unieke ringen voor een unieke prijs. U ontvangt namelijk bij aankoop van een paar Rikkoert (Trouw)ringen de voordeligste ring gratis.

Saint Maurice: Dit Duitse merk neemt een prominente rol in binnen ons aanbod. Zowel in Schoonhoven als Lekkerkerk zijn de verschillende collecties van Saint Maurice te bewonderen en te passen. Iedere collectie binnen Saint Maurice heeft zijn eigen unieke eigenschap. Hierdoor kan elke wens worden vervult op het gebied van trouwringen. Trouwringen in iedere stijl, prijsklasse en vormgeving maken ons aanbod compleet.

Quinn: Van dit merk hebben we diverse ringen, welke bekend staan om de hoge kwaliteit, de eenvoud en de pure vormgeving. Quinn is een Duits goud- en zilversmidbedrijf in en tevens een familiebedrijf, waarin de waarden van generatie tot generatie worden overgenomen. Bij dit bedrijf staat eerlijkheid en natuurlijkheid hoog, wat te zien is aan de kwaliteit van de edelstenen en het eenvoudige en strakke ontwerp van de ringen.

 

                                                                   

         

Eigen ontwerp

Uw ringen kunnen een extra persoonlijke tint krijgen door in overleg met onze goudsmeden uw eigen trouwringen te ontwerpen en te laten realiseren in ons eigen goudsmidsatelier.

(Hand)gravure

Uw trouwringen kunnen worden voorzien van een gravure. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de naam van uw partner en de verlovings- en/of trouwdatum te laten graveren in uw ring. U heeft de keuze tussen een hand- of een machinale gravure, daarnaast kan er via de lasertechniek ook een gravure vervaardigd worden. Wanneer uw gravure middels een handgravure in de ring wordt gegraveerd, schrijft de handgraveur eerst de gravure in de ring. Daarna wordt het materiaal handmatig weggestoken met een graveersteker. Het voordeel is dat de handgravure slijtvaster en uniek van karakter is ten opzichte van de machinale gravure. Deze ambachtelijke manier van graveren past dus geheel bij het maken of ontwerpen van uw eigen trouwringen. De lasergraveermachine gaat via de computer, waardoor er een tekst of een foto in de trouwringen geplaatst kan worden.

Bij aankoop van een set trouwringen ontvangt u de machinale gravures gratis.

Aftersales service

Als de trouwringen al gedragen zijn als verlovingsringen, dan kunnen de trouwringen weer bij één van onze winkels worden gebracht om te polijsten of te matteren en indien nodig de maat aanpassen. Dit is gratis, mits de ringen bij een maatverandering kunnen worden opgerekt en de gravure machinaal in de ringen is aangebracht. Daarnaast is er de mogelijkheid om er diamant bij te laten plaatsen.

Ook na de aankoop van uw trouwringen staan onze goudsmeden klaar uw ringen na verloop van tijd te restylen. Uw trouwringen kunnen opnieuw worden gepolijst, gematteerd of er kunnen extra briljanten worden gezet in uw ring als herinnering aan een speciale gelegenheid. Daarnaast maken wij uw trouwringen voor een aantrekkelijk tarief weer op als nieuw.